Ta mål selv og bestill på nettet

Her viser vi deg hvordan du enkelt tar målene selv.

Rullegardin Nettingdører og vinduer. Det er bredden på kassetten som er det viktigste målet. Kassetten er 4,6 cm bred/høy og 4,55 cm dyp. Skinnene kapper du selv, men vi trenger et høydemål for at skinnene ikke blir unødig lange. Skal kassetten monteres inne i vinduskarmen, måler du bredden fra side til side inne i karmen, og trekker fra 0,5 cm. Du trenger ikke å trekke fra noe på høyden. For dører er det høyden inne i karmen som gjelder (kassetten loddrett), minus 0,5 cm. Ingenting å trekke fra på dørbredde/gardinuttrekk.

Montering. Du kan montere rullegardindøren på listen rundt lysåpningen inne eller utvendig, eller du kan montere den inne i karmen. Før du bestiller er det viktig å tenke på hvordan du skal feste døren, – det er ofte stor forskjell på dørkarmer. Skal døren stå inne i en karm med helt flat terskel uten foring, trenger kassetten og skinnene en foring eller en list de kan festes til/mot. Dvs du må liste en ramme du kan feste kassett og skinner mot siden rammen monteres i bakkant. Monterer du døren på listen rundt lysåpningen, festes kassetten til listen, mens skinnene skrues fast i terskelen nede, og vannrett på listen oppe, over lysåpningen. Husk at skinnene som går vinkelrett ut fra kassetten – både for dører og vinduer – trenger ca 2,5 cm for å få plass.

Når du har målt riktig bredde for vindu eller korrekt høyde for dør (for dører blir kassetten høyden på døren siden nettingen trekkes sidelengs), trekker du fra 0,5 cm på kassettmålet, men ingenting på skinnehøyden/skinnelengden. Du kan få kappet eksakt høydemål/lengdemål på skinnen om du ønsker det, men vi anbefaler at du kapper skinnene selv slik at du unngår å få glipper nede ved karmen dersom karmen for eksempel er skjev eller ujevn på en av sidene. Deretter legger du inn bestillingen din på nettet med riktige mål, antall og type produkt.

Det tar normalt 2-3 uker før du mottar gardinen sammen med en enkel monteringsinstruksjon.

Det er like lett å montere Fikszo-systemet i vinduer som i dører. Alt du trenger er tommestokk, baufil, skrutrekker og selvfølgelig litt håndlag.

Har vinduet ditt ekstra store hasper/lukkere som kan komme i veien for gardinen når den trekkes ned – for eksempel ved dobbeltvinduer der bare det ene vinduet skal åpnes, er det lurt å legge en liten kloss eller list bak kassetten/listene før de monteres, slik at gardinen kommer lengre ut i vinduskarmen. Har du ellers litt spesielle forhold i vinduet som du tror det er verdt å spørre oss om på forhånd – før du bestiller – er det lurt å ringe oss på 48262511 eller sende oss noen ord på post@myggfritt.no.

SOLID nettingdør med fast ramme. Det vanligste er å montere SOLID-døren slik at den dekker døråpningen – inne eller ute.(Se foto). Mål døråpningens bredde fra side til side i karmen, og legg til 2 cm slik at den overlapper døråpningen med 1 cm på hver side. Mål døråpningens høyde mellom terskel og karm oppe, og legg til 2 cm. Nå vil døren «overlappe» åpningen. Hengslene krever 2,5 cm, så ta hensyn til plass for hengsler når du måler.  Maks høyde på SOLID DØR er 215 cm og maks bredde 100 cm.

Priser og betingelser

Ønsker du eksakt pris på vindu eller dør før du bestiller, kan du først sende inn en forespørsel til post@myggfritt.no.

Pris på rullegardinvindu eller -dør er basert på eksakte kassettmål. Prisene på eksempelvis FIKSZO vindu med glassfibernetting varierer fra kr 1855 til kr 4150 inkl mva, avhengig av bredde. Tillegg for høyde over 150 cm (se produktsidene). For vindu med POLL-TEX nett i spunnet polyester som hindrer støv, pollen og små knott i å komme inn, varierer prisene fra kr 2226 til kr 4980 inkl mva. Tillegg for høyde over 150 cm.

Frakt fra Larkollen kommer i tillegg (Norgespakke – spesialgods). Varene sendes i oppkrav om ikke annet er avtalt. Oppkravsgebyret er for tiden kr 101.

NB. Vi kan ikke ta ansvar for at bestillingen inneholder feil mål eller feil produkt til ditt behov. Vi kan heller ikke ta ansvaret for lokale forhold der døren eller vinduet skal monteres, som kjøper må forventes å ha vurdert før bestillingen. Vi lager alle dører og vinduer etter dine spesifikke mål. Produktet er derfor ikke et standardprodukt, men spesiallaget etter dine mål.

Ring oss gjerne på 48262511 eller send noen ord til post@myggfritt.no dersom du er i tvil om hvordan du måler eller monterer, eller hvilket produkt du skal bestille. Vi bekrefter alltid bestillingen med mål og pris etter vi har mottatt din bestilling elektronisk. Det er kjøpers ansvar å sjekke at målene og produktet er korrekt. 

NB: Sjekk forsendelsen straks du mottar pakken. Dersom sendingen er skadet, er det viktig at du melder tilbake til oss så fort som mulig. Dersom du åpner pakken 3 måneder eller mer etter at du har mottatt sendingen og ser at den er skadet, har ikke vi lenger reklamasjonsrett ovenfor Posten/befrakter.